Nieuwsflits december 2022

 

Stand van zaken padelbanen

Wachten duurt altijd lang. Maar wachten op de gemeente Helmond duurt in het geval van de padelbanen nu wel heel erg lang. Wij krijgen veel vragen van leden en potentiële leden.

Wij zijn er klaar voor:

  • In juli zei de ALV al ja tegen de aanleg van 4 padelbanen.
  • In augustus kregen we groen licht van de Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) op onze aanvraag.
  • In augustus kregen we ook positief bericht over onze aanvraag voor subsidie (BOSA).
  • In september kregen we de bouwvergunning: hier is geen bezwaar tegen gemaakt door omwonenden.
  • De padelbouwers staan al maanden klaar om voor ons te gaan bouwen en zijn tot dusver zo vriendelijk om de afgegeven prijzen niet te verhogen.
  • Ook de bank staat klaar om ons een lening te verstrekken.

Het wachten is, sinds juli van dit jaar, op de gemeente.

Wij hebben van hen een garantiestelling nodig èn een door de notaris getekende verlenging van de erfpacht. Helaas komen er telkens nieuwe 'kinken in de kabel' op deze twee dossiers en kan de gemeente ons ook niet vertellen wanneer de documenten klaar zullen zijn.

Ondertussen loopt bij ons de teller door: het rapport van SWS is nog maar tot half februari 2023 geldig...

Vandaag zaten wij daarom met onze wanhoop en frustratie aan tafel bij de wethouder van Sport, Harrie van Dijk. Hij heeft helaas laten weten niets méér voor ons te kunnen doen, anders dan voortdurend te blijven pushen en er bovenop zitten... En dat is het enige dat wij ook kunnen - en zullen! - doen.

Laten we met z'n allen duimen voor een goede en snelle afloop. Wordt vervolgd...

 

Mix & Match toernooi

Het is alweer even geleden maar wat was het leuk, het mix  & Match toernooi. Dit jaar voor de eerste keer in de winter en we zaten vol. Er was zelfs sprake van een wachtlijst voor dit populaire toernooi. De foto's kun je HIER bekijken. Volgend jaar zal dit toernooi wederom in de winter georganiseerd worden, en wel op zaterdag 18 november 2023. Ben er dus op tijd bij volgend jaar zodat je van een plekje verzekerd bent.

 

 

Kerstdiner

Nadat deze activiteit vorig jaar geen doorgang heeft kunnen vinden in verband met (wederom) Corona, was het dan afgelopen zaterdag, 10 december, toch zover en werd er bij Shaile een heerlijk kerstdiner geserveerd. 

Onder toeziend oog van de kerstman en met hulp van gastvrouw Winny Muller wisten Jurriaan en Sandra van Rijswijk een heerlijk diner op tafel te toveren. 

Meer foto's van deze avond kunnen jullie HIER vinden! En mocht je het gemist hebben... volgend jaar een nieuwe kans, zorg dat je het niet mist!

Kerstbingo Senioren 17 december 2022

Aanstaande zaterdag, 17 december, is het bingo avond bij Shaile. Degenen die zich hebben aangemeld, hebben hier inmiddels bericht van ontvangen. 
Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd dus ook al heb je niet aangemeld dan zijn alle (senior)leden van harte welkom op de club. Vanaf 19.00 uur maak je kans op mooie prijzen!

Kerstbingo Jeugd 18 december 2022

Het is jullie misschien ontgaan maar zondag 18 december is er een spetterende kerstbingo voor alle jeugdleden van 13.30 uur tot 15.00 uur. Er zijn leuke prijzen te winnen! Maar pas op heb je een foute bingo dan moet je misschien een liedje zingen.

De liefhebbers kunnen daarna 'rondje rondom de baan' doen zolang je zin hebt. Neem je racket dan ook mee!

Je kunt je nog tot en met donderdag 15 december opgeven via [email protected]

Aanmelden bardienst

Het seizoen 2023 staat weer voor de deur. Dit betekent ook dat we het barschema moeten invullen. Een paar zaken zijn hierin gewijzigd, dus lees onderstaande informatie goed door.

Dit jaar houden we de bardienst campagne in December!
We hebben komend jaar opnieuw een vol programma waardoor er weer een beroep op jullie gedaan wordt om de welbekende gastvrijheid van Shaile te waarborgen.

Omdat we weer meer leden hebben, vragen we je 2 data te kiezen voor het draaien van een bardienst in de periode  januari t/m december.

Voortaan heeft ieder (senior) actief spelend lid de bardienst verplichting. Uiteraard willen wij ons clubhuis ook in de ochtend kunnen openen. Wij willen je dan ook vragen om, wanneer je vrij bent met het indelen van je dag, uzelf in de ochtend in te delen, zodat de mensen die ’s-ochtends komen spelen ook kunnen genieten van een lekker kopje koffie of thee.  

ClubApp
De Clubapp wordt steeds meer gebruikt. Mocht je hier nog geen gebruik van maken dan kun je deze HIER downloaden.

Als je bent ingelogd in de ClubApp kun je via Club > Diensten zowel de open als de toegewezen diensten van Shaile inzien. Door op een data met beschikbare diensten te klikken, krijg je de mogelijkheid om jezelf in te plannen voor een dienst.  

Mijn.knltb.club
Er is nog een mogelijkheid om in te schrijven voor diensten. Dit kan via mijn.knltb.club. Hier kun je de vereniging opzoeken en inloggen in de Shaile omgeving. Eenmaal ingelogd krijg je een overzicht van het aantal punten wat jij dit seizoen dient te halen en wat je al hebt gehaald. Achter een open dienst kan je via de 'Detail' knop jezelf inplannen voor de dienst. Let op inloggen met je bondsnummer (lidnummer gebruiken we niet).  

 

Gezien het aantal bardiensten die nodig zijn, verzoeken wij iedereen die een bardienstverplichting heeft, om zichzelf minstens 2x in te plannen. Uiteraard mag je ook een bardienst draaien in plaats van een familielid, maar dat betekent dat je zelf dus 2 extra diensten draait. Plan de dienst dan wel in via het account van het betreffende familielid!

Mensen die geen bardienstverplichting hebben zijn de leden die nog geen 18 jaar zijn, rustende leden en leden die alleen nog lid zijn om de club te sponsoren en niet spelen en niet trainen.  

Mocht je toch af willen zien van enige bardienstverplichting dan bestaat de mogelijkheid om je bardienst af te kopen. Dit kan door middel van een mail aan [email protected]. Deze afkoop gaat echter gepaard met een rekening van € 75,00.  

De bardienstplanner zal medio maart afgesloten worden. Dit betekent dat degenen die zich niet, of niet voldoende, ingeschreven hebben, random ingedeeld gaan worden. De kans bestaat dat dit dus tijden zijn die voor jou minder geschikt zijn. Dat random indelen kan daarna nog op ieder moment in het seizoen alsnog gebeuren! Het kan ook zijn dat je, om redenen dan 3x wordt ingedeeld.  

Er zijn een aantal perioden in het seizoen waarin een activiteit wordt gepland. Dit betekent vaak dat het drukker is in het clubhuis. Sommige mensen hebben de voorkoor om juist dan (of juist niet) een bardienst te draaien. Het betreft onderstaande weken:  

Week 24 (12 t/m 18 juni 2023) Shaile 35+ Dubbeltoernooi
Week 26 (26 juni t/m 1 juli 2023) Clubkampioenschappen
Week 32 (7 t/m 13 augustus 2023)   Shaile Open

 

Wij hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk leden zich zullen inschrijven via de bardienstplanner. Dat maakt het voor ons als barcommissie, maar ook voor jou zelf veel makkelijker. 

Mocht je interesse hebben om geplaatst te worden op de overnamelijst à € 5,00 per uur of heb je vragen over deze mail of de bardienst neem dan contact op via [email protected].  

Op een sportief seizoen en met vriendelijke groet,
De barcommissie

Bert Merkx
Corné Hoogendijk
Jean Pierre Peerlings  

De openprocedure voor het clubhuis

Per mail ontvangen de leden die bardienst hebben een toegangscode. Dit gebeurt enkele dagen voorafgaand aan de dienst. Met een 5 cijferige code wordt het rolluik open gemaakt en de deur van het clubhuis wordt dan automatisch ontgrendeld. De code kan worden ingegeven op een codepad net naast de deur. Voordat de code wordt ingegeven moet als eerste op de * toets worden gedrukt en na het ingeven van de code moet wederom op de * toets worden gedrukt.

We zullen proberen om codes steeds naar het juiste lid te mailen. Mocht je toch nog een code krijgen en je hebt je bardienst al geruild of verkocht, wees dan zo vriendelijk om de code door te geven aan diegene die voor jou de bardienst draait. Let op dat je email adres bij de ledenadministatie de juiste is en werkt. De toegangscode code is uniek en verandert iedere dag een paar keer.

Het sluiten van het clubhuis is zonder code. Het rolluik kan worden gesloten met de sleutel, de deur van het clubhuis en de poort gaan dan automatisch op slot. De sleutel dient na het sluiten in het gat in het kozijn te worden achtergelaten. Let op dat je na het openen van het clubhuis de sleutel opraapt en deze in de houten la onder de kassa van de bar bewaart voor degene die later het clubhuis weer moet afsluiten.

Als vangnet is Bert Merkx bereid om via de telefoon bereikbaar te zijn. Zijn telefoonnummer staat vermeld op het bord naast de deur en hij heeft de lijst met alle codes.

Onder de la van de kassa vind u een barboek met daarin meer instructies voor het draaien van een bardienst.

Wij zijn trots op ons lid, Niels Vink, die zich werelkampioen Quad 2022 mag noemen. Gefeliciteerd Niels!y