Nieuwsflits november 2022

 

 

Rabobank Clubactie

Shaile heeft ook dit jaar weer meegedaan met de Rabo Clubactie van Rabobank. Het was wederom een succes. Deze actie heeft ons het mooie bedrag van € 582,67 opgeleverd verdeeld over 80 stemmen. 

Wij bedanken alle stemmers voor hun steun aan Shaile.

 

Najaarscompetitie

De najaarscompetitie wordt steeds populairder, want ieder jaar doen er meer spelers van verschillende verenigingen mee. Het is uitdagend en je wordt sneller beter. Daarnaast is het ook nog eens heel erg gezellig. Ook bij Shaile hebben weer veel teams meegedaan met de najaarscompetitie.

Tijdens de competitie speel jij, samen met jouw team, op vijf speeldagen, tussen half september en half oktober, tegen de andere teams uit de poule. Met ingang van 2022 is het aantal speeldagen van de najaarscompetitie aangepast van 7 naar 5 speeldagen. Over deze vermindering van speeldagen hebben wij veel geluiden gehoord. Deze beslissing heeft de KNLTB echter niet zomaar genomen en heeft een aantal verschillende redenen. Hieronder lichten we deze redenen verder toe:

Het past beter bij het jaargetijde in het najaar

De kans dat het gedurende de najaarscompetitie slechter weer wordt is groter dan dat het weer beter wordt. Dat betekent dat wanneer er wordt uitgeweken naar inhaaldagen de kans dat die niet door kunnen gaan als gevolg van het weer nog groter wordt, waardoor veel teams niet de volledige competitie af kunnen maken. Door de aanpassing van het aantal speeldagen zullen meer (inhaal) wedstrijden daadwerkelijk worden gespeeld.

Minder last van herfstvakantie

In het verleden zorgde de herfstvakantie vaak voor problemen doordat veel teams invallers moesten regelen of wedstrijden moesten verplaatsen omdat teams onvoltallig waren in die periode. Door de aanpassing van het aantal speeldagen valt in 2022 alleen het begin van de herfstvakantie in de regio Noord in het laatste speelweekend van de najaarscompetitie. In de regio Midden en Zuid valt de hele vakantie buiten de reguliere speeldagen.

(Gemeentelijke) parken die na de herfstvakantie sluiten

Deze parken kunnen de najaarscompetitie inclusief eventuele inhaaldagen nu op hun eigen park afronden in plaats van te moeten zoeken naar andere mogelijkheden. In het verleden kwam het wel eens voor dat parken gesloten werden en een vereniging hun afgelaste/gestaakte wedstrijden niet op hun thuis accommodatie konden inhalen.

Betere aansluiting op het winterseizoen

De periode van de najaarscompetitie sluit nu beter aan op de verschillende indoor en outdoor wintercompetities die door het hele land worden aangeboden. Hierdoor krijgen spelers de kans een jaar rond wedstrijden te spelen.

Mogelijk nieuwe doelgroep spelers

De afgelopen twee jaar is de voorjaarscompetitie als gevolg van de coronamaatregelen verplaatst naar het najaar. Hierdoor heeft een vrij grote groep spelers, waaronder ook de prestatieve spelers voor het eerst kennis gemaakt met het spelen van competitie in het najaar. Uit een onderzoek onder spelers die voor corona alleen deelnamen aan de voorjaarscompetitie en niet aan de najaarscompetitie blijkt dat ruim 66% van de respondenten een deelname aan de najaarscompetitie zou heroverwegen als het aantal speeldagen wordt teruggebracht van 7 naar 5. Dit betekent dat we een hele nieuwe groep spelers kunnen enthousiasmeren om in de toekomst ook mee te blijven doen aan de najaarscompetitie. Kortom, de aanpassing van het aantal speeldagen draagt met bovenstaande redenen bij aan het doel van de KNLTB om meer mensen met meer plezier meer wedstrijden te laten spelen. 

Vrijdagavondcompetitie NIET om de week

In het najaar wordt de vrijdagavondcompetitie in tegenstelling tot de voorjaarscompetitie NIET om de week gespeeld. Dit is vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld. Dit betekent dat als gevolg van de beperkte baancapaciteit 8&9 Tennis in het najaar NIET op vrijdagavond wordt aangeboden.

 

Kampioenen Najaarscompetitie

De najaarscompetitie heeft ons wederom wat kampioensteams gebracht:

Dames dubbel 35+ Vrijdagavond 2e klasse
Team Christel vd Putten

Gemengd dubbel 35+ vrijdagavond 2e klasse
Team Bregje van Bragt

Heren 17+ zaterdag 3e klasse
Team Jasper Pelzers
Deze teams zullen te zijner tijd, samen met de winnaars van het voorjaar en van vorig najaar worden gehuldigd. De datum hiervan is nog niet bekend.

Activiteiten november

Er staan wederom weer een aantal leuke activiteiten gepland waar je nog voor kunt inschrijven zoals o.a. de interne donderdagavond dubbel competitie (vanaf 17 november t/m 16 februari 2023) en voor het gezellige Mix & Match toernooi op 19 november a.s.

Ga naar het tabblad activiteiten op deze site voor een overzicht van alle activiteiten bij Shaile.

Halloween bij Shaile

Zaterdagavond 29 oktober was het griezelen bij Shaile. De kinderen werden ontvangen door een mummie die op zoek was naar vrienden. De mummie hield ook van tennissen. De kinderen hebben eerst laten zien dat ze goed konden tennissen.

Daarnaast moesten ze er ook uit kunnen zien als een mummie.

Toen dat ook was gebeurd moesten ze in de buurt van het kasteel stokken zoeken om marsmallows te roosteren boven het vuur.  Wat was het een leuke avond voor de mummie en de kinderen.