Nieuwsflits 1 2024

 

 

Hulp baanopmaak gezocht!

Binnenkort wordt wederom gestart met de baanopmaak van de tennisbanen. Dit is nodig om komend seizoen weer optimaal gebruik te kunnen maken van de banen. Zodat er weer volop vrij getennist en getraind kan worden, competitie gespeeld kan worden en de toernooien georganiseerd kunnen worden. 

De opmaak van de banen is een flinke klus en voor het voorbereidend werk kunnen wij nog wel wat extra handjes gebruiken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het afschrapen van gravel, maar ook om lichtere taken zoals bijvoorbeeld het schoonmaken van de lijnen. Hiermee wordt gestart in het weekend van 24/25 februari en 2/3 maart a.s. Mocht je willen helpen dan staat daar tegenover dat er bij 4 uur hulp 1 bardienst minder gedraaid hoeft te worden. Op deze manier kun je toch je steentje bijdragen en de club is hier enorm mee geholpen.   

Als je geïnteresseerd bent kun je je aanmelden via Manfred van Moorsel ([email protected]) of Wim Maas ([email protected]).

 

 

 

Vacatures

Accommodatiecommissie: Wij zijn dringend op zoek naar 3 vrijwilligers, die de taken van de huidige accommodatieleden gaan overnemen.

Een vrijwilliger die zich bezighoudt met de sproei installatie (weinig tijdsinspanning);

Een vrijwilliger die de groundsman-banen begeleidt;

Een vrijwilliger die de groundsman- groenvoorziening begeleidt. De begeleiders van de groundsmen werken op bepaalde tijden samen en kunnen hun begeleidingstaken op elkaar afstemmen. Mocht je meer informatie willen hebben over een van deze taken, dan kun je contact opnemen met Wim Maas ([email protected]) of Manfred van Moorsel ([email protected]).

Clubhuisbeheerder: ben jij die enthousiaste clubfan die van aanpakken houdt? Ben jij diegene die het leuk vindt om onze bezoekers een warm welkom te geven en te zorgen dat ons clubhuis er gastvrij uit ziet, er voldoende koffie uit een schoon koffiezetapparaat komt, de plantjes er fris en fruitig bij blijven staan, etc., dan ben jij op je plek als clubhuisbeheerder.

 

 

Weet jij iemand of ben jij iemand die dit zou willen verzorgen voor de vereniging (al dan niet samen met een ander), laat het ons weten op [email protected] of neem contact op met een van de andere leden van bestuur.

Leden Padelcommissie: wij zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor de padelcommissie zodat er activiteiten georganiseerd kunnen worden. Zonder vrijwilligers is dit niet mogelijk, dus meld je aan! Dit kan door middel van een mailtje naar [email protected]

Leden Commissie Clubkampioenschappen: dit jaar organiseren wij heel graag wederom de clubkampioenschappen (eind augustus). De commissie Clubkampioenschappen is op zoek naar nieuwe leden. Vind je het leuk om met een gezellig team dit interne toernooi te organiseren neem dan contact op met Michiel Hellendoorn via [email protected] 

 

Muziekbingo: zingen, dansen en winkansen!

 

Stap binnen in de wereld van Shailes Muziekbingo, waar muziek en bingo samenkomen voor een epische avond vol zingen, dansen en winkansen!

Dit is geen doorsnee feestje en het is zeker geen doorsnee bingo. Het is de ultieme mix, en het vindt allemaal plaats bij Shaile.

Op zaterdag 16 maart brengen we je een wervelwind van bekende deuntjes en tijdloze meezingers. Op de bingokaarten zijn de cijfers vervangen door de grootste hits en jullie eigen muzieksmaak.

‘Muziekbingo-dj-duo’ Birdy & Mitch zullen je begeleiden door de muzikale speelrondes en dan hebben we het nog niet eens gehad over de geweldige prijzen die er zullen zijn! 

Mis deze kans niet en schrijf je snel voor 7 maart a.s. in via het emailadres: [email protected]

Geef bij de inschrijving aan, wie er komen. Geef per persoon aan welke herkenbare muzikale ‘banger’ je graag terug hoort op deze avond. Door een liedje door te sturen, kun je je winkansen verhogen en nog belangrijker; het verhoogt je eigen muzikale plezier!  

Muziekbingo Shaile
Datum: 16 maart 2024
Inloop/kaartverkoop: 20:00 uur
Start: 20:30 uur
Bingokaart: 5 euro per persoon (max 1 bingokaart per persoon)

 

Intern Padeltoernooi 23 maart a.s.

Op 23 maart a.s. organiseren wij een intern padeltoernooi. Het doel van dit toernooi is vooral om elkaar te leren kennen en een gezellige sportieve dag te hebben. Het is de bedoeling dat alle deelnemers de hele dag aanwezig zijn. Er wordt namelijk niet op tijdstippen gespeeld, maar zodra er een baan vrij is, wordt daar een nieuwe wedstrijd op geplaatst.

Er worden 6 poules van 4 koppels gemaakt (ingedeeld op sterkte en dames/heren door elkaar). Je kunt je inschrijven als koppel, waarbij beide spelers zich moeten inschrijven. 

Er is een maximum van 48 spelers (24 koppels) en dus vol=vol. Alleen koppels waarvan beide spelers zich hebben ingeschreven bij de eerste 48 spelers kunnen meedoen. Dus zorg dat je er op tijd bij bent. 

Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 per persoon.

Aanvang van het toernooi is 09.30 uur! Dan wordt tevens de indeling bekend gemaakt (deze is niet online te zien). De afsluiting van het toernooi wordt verwacht rond de klok van 19.00 uur met een prijsuitreiking. 

Je kunt je inschrijven door HIER te klikken. Inschrijven kan t/m maandag 18 maart a.s.

Algemene Ledenvergadering

Dinsdag 12 maart a.s. om 20.00 uur is de algemene ledenvergadering in het clubhuis van Shaile. Alle leden zijn hiervoor uitgenodigd. 

ELE Rally

De Stichting ELE Rally organiseert al decennialang een voor het Nederlands Rally Kampioenschap meetellende autorally in de omgeving van Eindhoven. In 2024 doen ze dit voor de 59e keer (!).

Rallysport is een tak van autosport die op de openbare weg plaats vindt en dus niet op een afgesloten circuit. Voor deze rally worden bepaalde weggedeeltes afgesloten voor het overige verkeer.

Meer informatie over de ELE rally kun je vinden op de site www.ELErally.nl.

Om de organisatie van de rally – waar zo’n 120 equipes aan zullen deelnemen – rond te krijgen zijn er vele honderden vrijwilligers nodig, die gedurende het evenement en in de voorbereiding worden ingezet.

Voor de komende editie is men nog op zoek naar verenigingen die met hun leden een gezellige dag of dagen willen hebben en die tegelijkertijd dit evenement kunnen ondersteunen en een steentje bijdragen aan de maatschappij – samen maken we daarmee heel diverse evenementen voor een brede doelgroep mogelijk!

Hiermee kunnen onze leden ook nog eens een donatie voor de clubkas verdienen! 
Deze ondersteuning kan op velerlei gebied zijn, zoals:

  • kassabemanningen bij onze klassementsproeven op vrijdagavond en/of zaterdag, gedurende enkele uren (5 – 8 uur);
  • hulp bij diverse activiteiten op de wedstrijddagen;
  • ondersteuning bij het opbouwen/onderhouden en afbreken van het servicepark; dat is de plek waar alle rallyauto’s meerdere malen per wedstrijddag komen voor nieuwe banden, brandstof en ander noodzakelijk onderhoud. Hiervoor zijn gedurende meerdere dagen ongeveer 10 personen nodig
  • verkeersregelaars en/of publiekassistentie; rond de verschillende klassementsproeven zijn er maatregelen nodig om het verkeer en parkeren te reguleren. Hiervoor is inzet van verkeersregelaars noodzakelijk, op vrijdagavond of zaterdag, gedurende ongeveer 8 uur.
  • distributie van materialen, zoals verkeersborden, hekken, lunchpakketten, etc.; gedurende meerdere dagen;
  • technische keuring en start/finishpodium, voor ondersteuning gedurende beide wedstrijddagen;

Het is ook mogelijk dat men zich als official aanmeldt om zo direct aan de klassementsproeven te staan waar de actie op snelheid te beleven is.  Iedere official krijgt een korte training en staat altijd samen met een ervaren official op een post.  

Om de inzet van deze vrijwilligers niet alleen aantrekkelijk te laten zijn voor de organisatie maar ook voor onze vereniging, wordt een financiële bijdrage voor de vereniging gegeven, gebaseerd op een uurtarief per lid dat ons ondersteunt. 

De ELE Rally vindt plaats op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei; vrijdag is de start rond 19:00 uur vanuit Son & Breugel en rijden we in de omgeving van Helmond en Lierop, tot ca. 23:30 uur; zaterdagochtend beginnen we dan weer om 9:30 uur en rijden we vooral in de omgeving van Best, Veldhoven en Son & Breugel; de finish is zaterdagavond rond 22:00 uur in Son & Breugel.

Mocht je interesse hebben als vrijwilliger mail dan naar [email protected] 

Parktoegang

Tot 2023 ontving ieder lid een pasje van de KNLTB. Met dit pasje kan de poort en de deur van de hal nog steeds geopend worden.

Echter, vanaf 1 januari 2024,  is de KNLTB gestopt met het uitgeven van de lidmaatschapspasjes.

Dit betekent dat leden die lid worden vanaf 1 januari 2024, alleen nog maar met een druppel de poort en de deur naar de hal kunnen openen.

Vanaf 1 januari 2024 krijgen de nieuwe leden een eigen druppel via de ledenadministatie. Alle leden kunnen, in geval het pasje niet meer werkt of als ze hun pas of druppel verloren zijn, een nieuwe druppel aanschaffen. De prijs voor deze druppel is 5,00 per stuk. 

Er zijn ook leden die al langer een 'druppel' gebruiken om de poort en de deur te openen. Dit systeem was al in gebruik voordat de paslezer werd opgehangen, en werkt nog steeds.

Alle druppels zijn persoonlijk en kunnen niet overgedragen worden! Als je je lidmaatschap opzegt, word je druppel geblokkeerd. 

Druppels kunnen worden aangeschaft bij Corné Hoogendijk of Michiel Hellendoorn. 

Beide heren zijn meestal op dinsdagavond op de club te vinden. Anders kun je een van hen een whatsapp bericht sturen om een afspraak te maken (telefoonnummers zijn in de clubapp te vinden onder de categorie 'maatjes'). Defecte druppels worden omgeruild, deze moeten natuurlijk wel mechanisch in orde zijn.

Alleen leden die hun lidmaatschap opzeggen en zo'n oude druppel inleveren krijgen daar 10 euro borg voor terug, mits deze mechanisch nog in orde is. 

Nieuw hekwerk

Na carnaval wordt er gestart met de plaatsing van nieuw hekwerk rondom de tennisbanen. 
Dit betekent dat het voor kan komen dat sommige banen niet bespeelbaar zijn. Dit gaat dan om een combinatie van banen (zoals bijvoorbeeld 2 & 3). De banen waar op dat moment niet aan het hekwerk gewerkt wordt zijn gewoon geopend. 

Voorjaars training tennis

Nu het nieuwe seizoen weer in zicht is, kun je binnenkort ook weer opgeven voor de tennis voorjaarstraining. Hou de site en mail hiervoor in de gaten. Zodra de inschrijfformulieren beschikbaar zijn krijg je hiervan bericht en staat het op de site.